Шофьор на румънски ТИР тръгнал да гази управителя на бензиностанция „Европа“ след скандал заради нанесена щета на бордюр.
Грозната сцена се разиграла в сряда в 16 часа. 50-годишният тираджия объркал пътя за Дунав мост и тръгнал обратно на движението в дясното платно в посока съоръжението. Влязъл в бензиностанция „Европа“ през изхода,                        
за да направи обратен завой и да се включи нормално в движението, но при маневрата застъпил бордюра до рекламното табло и го разрушил.
Управителят Христо Димов веднага изскочил пред камиона, за да му попречи да продължи пътя си и да го накара да заплати щетата, но водачът насочил тежкото возило срещу него.
Реагирах много бързо, отскочих встрани и това ме спаси от прегазване, но паднах на асфалта и си нараних ръката и крака, каза вчера за „Утро“ Христо Димов.
Той веднага подал сигнал на тел.112 и екипи на КАТ и от Второ РПУ застигнали камиона на Дунав мост.
Пред униформените шофьорът пък твърдял, че собственикът на бензиностанцията хвърлил тежък предмет и му повредил камиона. В края на краищата на румънеца е съставен акт по Закона за движението по пътищата. 
Това не ме удовлетворява, извадил съм медицинско свидетелство от Съдебна медицина и ще съдя този шофьор както за нанасяне на телесна повреда, така и за разрушения тротоар, заяви Христо Димов. И уточни, че през януари, когато румънска кола влезе през прозореца на бензиностанцията и за малко не смаза работещата зад касата жена, е дал 500 лева за ремонт. Не искам и сега аз да плащам, а румънци да ми рушат имота, каза Димов.