Три нови спортни игрища - за минифутбол, за хандбал и за волейбол и баскетбол, бяха открити тържествено вчера в двора на Русенския университет. Комплексът разполага с 400 места на трибуните, осветление, което ще позволява да се играе денонощно, а към всичко това се прибавя и една реновирана спортна зала, съобщи развълнуван ректорът чл.-кор.проф.Христо Белоев. Благодаря лично на премиера Борисов за голямата му ангажираност и съпричастие, каза още Белоев. Той поясни, че до десет дни приключва и проектът за саниране на учебните корпуси, което е на стойност 4 милиона лева по фонд „Козлодуй“. 
Днес е един изключително щастлив ден за Русе, обяви кметът Пламен Стоилов. Като подчерта важността на речната информационна система за 34 милиона лева, която бе открита четвърт час преди това, той припомни, че именно Русенският университет е бил един от козовете на Русе да бъде признат за столица на спорта през 2016 година. 
Тук бяхме обещали да направим тези игрища и ги направихме, каза министър-председателят Бойко Борисов. „Канцлерът Меркел - тя тук е доктор хонорис кауза, ако знаеше, че няма игрища тук, щеше да ми се кара!“, пошегува се премиерът. И отново припомни, че само за ден в Русе и областта се откриват съоръжения за 44 млн. лева, а за цялата страна - за 120 милиона. Трябва да има и здрав дух в здраво тяло, заключи Борисов и заедно с ректора Белоев, кмета Пламен Стоилов и народните представители Гроздан Караджов и Пламен Нунев прерязаха лентата на спортния комплекс. Нунев обяви, че Русенският университет ще бъде домакин на Лятната студентска спартакиада на България догодина.  
Хайде, няма ли да танцувате? - подкани Борисов мажоретките, които бяха застанали на първа линия срещу официалните лица. Момичетата не чакаха втора покана. А премиерът, след като разгледа спортната зала, бе наобиколен от десетки студенти, всички бързаха да си направят селфи с него.