Русе ще бъде домакин през следващата година на европейското първенство по борба за състезатели до 23 години. Заявката на България бе приета и утвърдена от ръководството на Световната федерация, което заседава в една от паузите на световния шампионат в Лас Вегас. Домакинството трябва само да бъде препотвърдено с официално съобщение на централата.
Русенската кандидатура бе поставена от президента на родната борба Валентин Йорданов, пише специалният пратеник на вестник „Труд“ в Лас Вегас Владимир Памуков. Той лобира активно от няколко месеца за родния си град пред членовете на бюрото на Обединената световна борба, както вече се нарича международната федерация. 
Шефът на нашата централа заяви пред „Утро“ още на 23 декември 2011 година: „Когато новата зала бъде готова, ще направя всичко възможно Русе да бъде домакин на голямо първенство“.
И удържа на думата си.  
Организацията на подобен шампионат обаче въобще не е проста и елементарна работа. Според изискванията на Обединената световна борба до града-домакин трябва да има летище на не повече от 30 километра от залата за състезанието. Ние нямаме такова, поне не е действащо, затова ще се ползва аеропортът на Букурещ. Второ, федерацията ни се задължава в такъв случай да изпрати автобуси до румънската столица и да превози до Русе пристигналите там участници. Съответно, и да ги върне. Трето, в близост до залата трябва да има хотел, където да отседнат всички участници - като се почне от ВИП-представителите на международната федерация и се стигне до масажистите на отделните отбори.
Другите условия са залата да има място за три тепиха, тренировъчна зала и пресцентър, оборудван по последна дума на техниката. „Булстрад Арена“ отговаря на тези критерии. 
Първото в историята европейско първенство за състезатели до 23 години се състоя през тази година в полския град Валбжих. Тогава значителна част от схватките бяха излъчени по „Евроспорт“, което означава, че догодина Европа ще говори и за Русе.
От такава реклама по-добра няма.