Проф.д-р Пиетро Палма е президент на Европейската академия по лицево-пластична хирургия. Той е от Милано и работи в Университетска болница във Фарезе, Италия. На форума в Русе той презентира новостите в пластичните операции и техниките при самите интервенции.

- Проф. Палма, какво представлява пластичната хирургия на лицето?
- Това е клон на хирургията в специалността оториноларингологията. Аз и моите колеги се занимаваме с различни проблеми, свързани с лицето, възникнали от малформации, травми и от козметични изпълнения на непрофесионалисти, довели до изменение на лицеви части. Най-голям дял в този вид хирургия заемат пластиката на носа и заличаването на бръчки. 
- Тези операции покриват ли се от държавата?
- Когато проблемите са свързани с малформации и травми, държавата покрива разходите за операции, но щом става въпрос за козметични проблеми или за промяна на формата на лицето, средствата се дават от самите пациенти.
- Колко струва една операция за коригиране на носа?
- Цените са различни, защото има разлика кой специалист извършва операцията, в коя клиника и при какви условия. Различия има и в това, в коя част на Италия се прави операцията. В Северна Италия корекцията на носа струва 7000-8000 евро. В южната част цената е по-висока.