Очакваният дебют на Димитър Бербатов в Монако може и да не се случи в супердербито на Лига 1 срещу Пари Сен Жермен в неделя, каквито бяха предварителните очаквания.

Според най-авторитетния спортен ежедневник във Франция "Екип", треньорът на "монегаските" Клаудио Раниери ще забие българина на пейката.

Всъщност "Екип" потвърди нещо, което се говори под сурдинка на "Луи II" още от миналата седмица. Раниери не е особено топло настроен към Бербо.

Причината е, че българинът бе доведен в Княжеството през главата му. Припомняме, че вариант №1 за италианския специалист бе Мирко Вучинич от Ювентус, а останалите му опции също бяха футболисти от Серия А.

Всички те обаче пропаднаха преди Бербатов да се появи в Монако, броени часове преди затварянето на зимния трансферен прозорец, поставяйки Раниери пред свършен факт.

Дори в отсъствието на тежко контузения Радамел Фалкао, който пропуска остатъка от сезона, италианският треньор има на разположение четирима души в атака - Валер Жермен, Антони Марсиал, Емануел Ревейер и Лукас Окампос.

Според "Екип" Жермен, който вкара два гола в последните два мача на "монегаските", и Ревейер са фаворити за титуляри в дербито срещу ПСЖ.

Не е сигурно дори, че Митко ще се появи като резерва, защото в момента и Марсиал е в по-добри позиции от него.

Преобладаващите мнения във френските медии са, че в неделя Бербо ще трябва просто да се задоволи с място в групата за мача.

Изтъква се, че това също не е проста работа, тъй като при подобно положение Раниери ще трябва да намери място на пейката едновременно за четирима офанзивни футболисти - Марсиал, Окампос, Ферейра Караско и Бербатов.

Вкара хеттрик на първата тренировка

Въпреки признанието, че е бил притеснен и нервен на първата си тренировка с Монако, Димитър Бербатов се справи отлично на заниманието, без да му попречат дъждовното време и нелекият терен.

Бербо се отчете с хеттрик в двустранната игра. При едно от попаденията той се пребори мъжки с резервния вратар на Монако - Серхио Ромеро, въпреки че получи тежък удар от аржентинеца, който го повали.

Феновете разделени за трансфера

Феновете във Франция изглеждат разделени в мнението си дали Бербатов ще успее да се наложи в Монако. Според анкета, реализирана от сайта maxifoot.fr, запалянковците се колебаят по въпроса.

В допитването са участвали общо 23 959 души. 46% от тях са уверени, че Митко ще блесне в Лига 1.

54% обаче са скептични, изтъквайки 33-те години на Бербо и факта, че от началото на сезона досега престоят му във Фулъм бе незабележим.