12-годишната талантлива русенка Габриела Йорданова е българчето, което ще представи страната по време на домакинството на България на Детската Евровизия на 21 ноември. Габи спечели това престижно право с дарбата и с артистизма си, въпреки че по време на финалното представяне тя и Иван Стоянов имаха еднакъв брой точки. И Габи, и Иван са на 12 години, и двамата всъщност са от бургаската певческа школа. И въпреки че очевидно симпатиите на Слави Трифонов бяха на страната на Иван, все пак вотът на публиката си каза думата и нашето момиче ще защити честта на страната след два месеца. 
Младата русенка се представи с нелеката песен „Осъдени души“, изпята преди време от примата Лили Иванова. Песента даде възможност Габи да демонстрира цялата палитра от дълбочини, изразителност, владеене на гласа. 
В интервю в сутрешния блок на бТВ вчера тя не скри, че се радва на постижението си, макар и да не е очаквала такъв успех. Конкуренцията наистина беше много голяма и това ме караше да искам още и още от себе си, каза Габи, като поясни, че тепърва предстои да се определи песента, с която ще участва в Детската Евровизия. Помолена да коментира дали се притеснява от вече изградения образ на Крисия, русенката отговори: „Няма от какво да ме притеснява образът на Крисия. Тя наистина донесе един много голям успех за България. Аз не искам да повтарям нейния успех, аз искам да представя достойно България“.
Габи е откритие на русенската музикална педагожка Наталия Константинова. Тя започва да пее в детска вокална група „Слънце“ още когато е на три години и половина. Скоро става солистка на „Слънцата“, а първата си награда печели 4-годишна на международния фестивал „Речни ноти“. Петгодишна започва да свири на цигулка в Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“, където е ученичка и в момента. А от години Габи пътува всяка седмица до Бургас, където взема уроци като ученичка на Мариета Секлемова и детската хорова школа „Милка Стоева“.
Тя е носител на десетки награди от различни музикални форуми в България и в Беларус, Италия, Унгария, Румъния и Казахстан. Само през тази година тя спечели голямата награда Italia Music Festival в Рим, Гран при Stars of songs в Румъния, още три Гран при, както и втора награда от международния фестивал „Нова музика“. За трета година Габи Йорданова е в отбора на талантливите деца на фондация „Димитър Бербатов“.