Лош месец за моловете се очертава настоящият септември. След като стана ясно, че голяма част от „Роял Център“ се разпродава заради неплатени кредити, а „Мега Мол“ е вече официално в несъстоятелност, съдия-изпълнител подпука друг проект, останал само на хартия - този за изграждане на мол от типа power center на израелската компания „Рока Пропърти“.
За него за пръв път се чу през 2009 година, когато Русе бе известен като Градът на моловете, а проектът бе шести поред. „Рока Пропърти“ купи два съседни терена с общо 87 декара на пътя за Варна, веднага след разклона за Червена вода, срещу „Джъмбо“, успя да промени предназначението й от земеделска земя в индустриална площ и подаде заявление за изграждане на търговско-развлекателен комплекс със складове. Идеята бе търговската част да е не повече от 1/3 от площите, а основната зона включва шоуруми, мострени зали и складове. Тя обаче така си и остана само добре звучаща идея, без строителството изобщо да започне. Впрочем на същия етап застина и „Мол Галерия“ намястото на съборения завод „Петър Караминчев“.
Сега става ясно, че „Рока Пропърти“ го е закъсала и имотът се продава на търг от съдия изпълнител. Двата парцела в местността „Коев кладенец“ с обща площ 87,4 дка са оценени на 3 271 400 лв., което прави по 37,40 лева на квадратен метър. Местоположението на имота  обаче е перфектно и подготвено за изграждане на какъвто и да е голям търговски обект, така че вероятно на някой етап от търга ще се появи значителен интерес.
„Рока Пропърти“ е собственост на Яков Нив, чиято друга фирма - „Мелина“ ООД си спечели печална слава със строителството на мол „Марково тепе“ в Пловдив. Строежът на търговския център бе спрян след безброй скандали и сградата остана недовършена. Сега пловдивчани я наричат „Годзила“ и „Паметник на глупостта“.