Според IHS новото поколение на американския жребец Ford Mustang е на върха при спортните автомобили с продадени над 76.000 машини за първата половина на годината. От началото на януари до края на юни точно 76.124 клиента са се сдобили с новия Mustang, екземпляр от който вчера бе паркиран пред хотел "Дунав" в Русе, а днес може да се види в представителството на "Мото-Пфое" в града. Увеличението в сравнение с предходната година е с впечатляващите 56 процента.
 
Част от рекорда се дължи и на факта, че това е първото поколение, което се продава в Европа. Друга причина е и новият двигател, който се помещава и във Focus RS - 2.3 литровия четирицилиндров EcoBoost с 317 конски сили. Вторият двигател, с който модела се предлага в Европа е 5.0 литровия V8 с 416 конски сили. Поговорката "като е гарга да е рошава" е в сила и големият V8 естествено е по-предпочитания на стария континент. Скоро Mustang ще се появи и с десен волан, като така ще задоволи нуждите на още повече клиенти.

Това, над което сме приковали погледи и слух обаче е версията Shelby GT350R с неговия атмосферен 5.2 литров V8 и цели 526 конски сили в комбинация с магнитното окачване MagneRide, Торсен диференциалът с късо предавателно число 3.73 и опционалните карбонови джанти. Той предава духа на американските мускулести автомобили.