С условна присъда се размина пиян шофьор, който явно е превърнал в навик натискането на газта след алкохолна почерпка.
В близките години мъжът е засичан два пъти, докато шофира рисковано и е изправян пред съда за опасното си поведение на пътя. И в двата случая той е направил самопризнания, с които си е осигурил по-леко наказание. 
Първото му провинение е от април 2011 година, когато е хванат с 2.39 промила алкохол зад волана на „Форд Фиеста“. За опасното шофиране по и без това опасния път Бяла-Велико Търново мъжът с основно образование е бил наказан с пробация. Трябвало е да се подписва и среща с пробационен служител за срок от една година. Шофьорската му книжка пък е била отнета за 10 месеца.
На 8 август тази година мъжът отново е хванат в нарушение. Тогава е карал „Ауди 80“ по улиците на Ценово с 1.40 промила алкохол в кръвта. Три дена след засичането му той отново решил да се споразумее с прокуратурата за това каква да бъде присъдата му. И макар вече да е осъждан за същото престъпление, пияният водач се размина с половин година условно и 3 години изпитателен срок. Ще трябва да плати и 100 лева глоба, както и да забрави да шофира за следващите 1 година и 2 месеца. Ако отново прекрачи рамките на закона, със сигурност ще се доближи до влизане в затвора. Наказанието е окончателно.