Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще играят днес домакински мач срещу „Берое“ /Стара Загора/.
Отборът на гостенките, макар и последен в класирането на Националната лига, не е за подценяване, защото има в редиците си 33-годишната бивша националка Ивелина Вранчева, не по-малко опитната Нели Пашева, центъра Златина Калоферова /190 сантиметра/, нашумялата преди няколко сезона Полина Хаджиянкова, новото 201-сантиметрово естонско попълнение Валерия Каст, добре познатата ни от престоя й в Русе Мариета Кърчовска.
Този мач е със знаците на оздравителен ефект, защото „Дунав 8806“ трябва да излекува с победа живата още рана от нелепата загуба в предишния кръг при гостуването на „Монтана“.
На този фон форумите преливат от коментари на привърженици на „сините феи“, в които се казва, че отборът трябва да получи възможно най-широка подкрепа в този деликатен момент.
Пък и краткосрочната програма нататък си е повече от сериозна: 9 февруари - „Нефтохимик“-“Дунав 8806“, 16 февруари - „Дунав 8806“-“Хасково“, 23 февруари - „Дунав 8806“-“Левски“! Първата малко по-лесна на пръв поглед задача ще е едва на 13 март, когато русенки ще гостуват на „Рилски спортист“.
Но първо нека днес всички тръгнат за мача от 18 часа, защото „Дунав 8806“ наистина има нужда от рамото на доказалата се неведнъж като велика, вярна и гореща своя публика.