Привържениците на „Дунав 8806“ посрещнаха с бурни аплодисменти вчера баскетболистките на русенския отбор. Феновете изпълниха почти докрай цял сектор за първата открита тренировка на тима, а новите попълнения Юрика Ша Брукс, Вили Крачолова, Биляна Степанович и Дженифър Брандън получиха букети с цветя.
Капитанката Зорница Костова и другите момичета също поздравиха публиката. 
„Селекцията приключи. Налице са 10 състезателки - 6 от предишното първенство плюс четирите нови. Надявам се, че сме направили добър избор. Амбиции? Те са свързани и с бюджета. Нямаме генерален спонсор, но отново ще се опитаме да бъдем на ниво. При „Дунав 8806“ целите са едни и същи - добро представяне в евротурнирите, титли в първенството и за купата на България“, заяви старши треньорът на отбора Георги Божков.
Подготовката ще върви на домашен терен, като ще се работи за уреждане на контроли с румънските „Александрия“ и „Търговище“.
„Става дума за много силни тимове с отлични селекции. Смятам, че проверките срещу тях ще са полезни“, каза Божков. 
Вече са ясни са участниците в турнира „Русчук“, но те ще бъдат обявени официално до няколко дни. Турнирът ще се проведе в последния уикенд на септември. По традиция отборите ще са четири.