Подготвителните действия за възлагане и изготвяне на двата подробни устройствени плана на лесопарк Липник и западен парк Приста са започнали. Оттам следва проектирането, за което имаме осигурени средства, а реалистичният срок тези паркове да влязат в режим на реконструкция, изграждане, включително и оформяне на зоопарка е 2017 година. Това каза кметът Пламен Строилов, когато със земеделския министър Десислава Танева подписаха документите, с които земеделското министерство прехвърля на община Русе собствеността върху двата парка.
Стоилов посочи, че в идейния проект ще бъде заложено възстановяването и изграждането на път, който да от затворения прелез на Касева чешма да минава покрай Чифлишкото езеро и да излиза покрай вилната зона, а оттам - на езерото Николово.
Безкрайно съм щастлив, тъй като официално сагата с прехвърлянето на горите, които община Русе искаше да придобие повече от 15 години, приключи, сподели кметът. Той подчерта, че това е била една от основните задачи, които е поел като ангажимент пред русенци, а по-трудно за финализиране е било само довършването на спортната зала. 
Ясно и открито заявявам, че опитите на община Русе бяха саботирани по субективни причини, за да не се случи това. Единственият човек, който намери сила, воля и мъжество да ни подкрепи, беше министър Танева. Въпреки всички пречки, тя успя да направи така, че да даде на Русе това, което ни се полагаше от години. Вашето име ще остане записано със златни букви в историята на Русе като един от министрите, който е сбъднал една от мечтите на русенци, заяви кметът. 
Той припомни, че по време на управлението на Танева общината придоби и собствеността на Чифлишкото езеро. Успешно вървят процедурите за придобиване собствеността на хиподрума, на сградата на Изпълнителната агенция по репродуктивно семепроизводство, надяваме се да придобием и автополигона, за да изградим дългоочакваната писта, каза още Стоилов. 
Много е хубаво, когато поводът за среща е финализирането на задача, по която сме работили. След много административни процедури и след решение на Министерски съвет съм в Русе с приятната задача да подпишем договора, с който земеделското министерство прехвърля на община Русе 2223 дка горски територии и в замяна получава 3866 дка. Радвам се, че с нашата работа ще допринесем за по-добрите условия на живот в Русе, посочи Танева, като допълни, че успехът се крие в диалога, независимо за какви власти става въпрос. 
След подписването на документите кметът подари на земеделския министър красив букет и картина с емблематичната сграда на Доходното здание, която да й напомня, че Русе я обича и винаги е добре дошла. Танева пък сподели, че често като дете е идвала в Русе и картината ще стои в дома й, тъй като има много хубави спомени от града и лека роднинска връзка.