49-годишната Ц.Ц., която бе хваната в момент на вземане на пари от старец, измамен по телефона, е пусната на свобода. Тя е била задържана от полицията, след което прокуратурата не е поискала удължаване на престоя й в ареста, нито е поискала да й бъде взета каквато и да е мярка за неотклонение.
До временното залавяне на куриерката се стигна, след като на 2 септември, сряда, телефонът на 73-годишен пенсионер в Средна кула звъннал, а отсреща чул, че се обажда „майор Христов“ от Окръжно управление на МВР. Измисленият офицер обяснил на дядото, че синът му е с 46% изгаряния след пожар. Доц.Иванов от екипа на проф.Чирков бил готов да го оперира и да му спаси живота, но били нужни 23 000 лева за хеликоптер, който спешно да го закара до столицата. За парите щял да дойде човек от здравната каса. Възрастният мъж се изплашил и се съгласил, след което дал адреса си на „майора“. Пенсионерът споделил със съпругата си какво е станало, но тя веднага разбрала, че това е измама. Обадила се на сина си, който бил в отлично здраве, а той веднага сигнализирал в полицейското управление в Средна кула. След това отишъл в къщата на родителите си и изчакал пратеника на касата. Още с влизането на непозната жена в двора, синът я задържал, а малко след това пристигнали и униформени, които й сложили белезниците.
 По каква причина куриерката е освободена, без каквато и да е мярка и има ли доказателства за съпричастността й към телефонните измами, от прокуратурата не пожелаха да коментират, за да не се пречи на разследването на случая.