Резултатите от третото класиране за прием в детските градини в Русе за учебната 2015-2016 година  вече са публикувани в сайта на Общината. 
За първа група чакат 16 деца, а има 23 свободни места. За втора група местата са 11, като има чакащи 7 деца. За трета и четвърта група чакат по две дечица, а свободните места са съответно 11 и 13. 
В детските градини във всеки квартал има незаети места, но родителите са упорити и са си решили, че тяхното дете трябва да е в точно определена детска градина, коментира за „Утро“ шефът на общинския отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев. Той посочи, че директорите на детските градини, където има незаeти места, ще звънят на родителите на всяко дете, за да го поканят да се запише. Срокът за записване започна от 28 август и продължава до 10 септември.
Най-много свободни места има в детските градини „Ралица“, „Детелина“, „Пролет“, „Зора“, дори и в „Радост“, която е в центъра. 
В бюджета на Община Русе за тази година за издръжка на целодневните детски градини и подготвителна полудневна група са планирани 2 550 000 лв., а за оборудване 40 000 лв. Предвидени са и 22 000 лв. за наем на детска градина „Радост“.