Григор Димитров загуби от Михаил Кукушкин (Казахстан) с 3:6, 6:7, 6:2, 6:4, 4:6 и отпадна още във втория кръг на Откритото първенство на САЩ. Загубата е втора за Гришо срещу Кукушкин в три мача, след като спечели в Маями през 2012 и загуби в Монако през същата година.
 
Мачът им на US Open продължи почти 4 часа, а Димитров загуби първите два сета, въпреки че започна отлично и първи стигна до пробив в тях, но не успя да се възползва от предимството си - 3:6 и 6:7 в полза на съперника. Българинът проби Кукушкин и в третия сет, но този път успя да задържи аванса си, с което се задържа в битката и временно избегна загубата с 6:2 (2-1 в сетовете). Четвъртият сет също бе в полза на българина, който и с малко късмет в разиграванията стигна до първи  и единствен пробив в сета за крайното 6:4.
 
Решителният пети сет започна равностойно, но Кукушкин проби неочаквано с оглед на играта за 3:2, след което затвърди със свой сервис гейм за 4:2. Димитров взе своето в седмия гейм за 4:3, но и Кукушкин стори същото за 5:3. Гришо сервира за оставане в турнира и успя за 5:4, но Кукушкин спечели десетия гейм и с крайното 6:4 взе мача.
 
В третия кръг Кукушкин ще срещне шампиона от миналата година в US Open Марин Чилич, победил Евгени Донской (Русия) с 6:2, 6:3, 7:5. Гришо пък няма да успее да изравни постижението си от миналата година, когато постигна топ класирането си на US Open досега - четвърти кръг.