717 438 лева е разликата между най-евтината и най-скъпата оферта за предстоящия ремонт на моста над река Бели Лом край Писанец по пътя Русе-Разград. Това стана ясно вчера при отварянето на шестте предложения в Агенция „Пътна инфраструктура“. 
Най-ниска оферта от 4 268 082 е предложило ДЗЗД „ОРС-Т“, което включва софийската „ОРС -Инфраструктура“ и търговищката „Пътинженерингстрой-Т“. 4 985 520 лв. пък е най-високата цена, която е оферирана от ДЗЗД „Бели Лом“, в което участват столичните фирми „Калистратов груп“ и „Инженеринг“. Близко до тяхното предложение е това на софийската „ПСТ Груп“, която дава 4 948 296 лв. Между тези ценови предложения попадат офертите на варненската фирма „Пътища и мостове“, която дава 4 653 955 лв. и един от най-солидните играчи - софийската „Трейс Груп Холд“ с цена - 4 632 241 лв. Сред по-ниските ценови оферти е и тази на шуменската „Автомагистрали Черно море“, която предлага 4 422 589 лв. Всички цени са без ДДС. При оценяването ще се търси икономически най-изгодната оферта. 
Съоръжението е в лошо състояние, установени са редица проблеми и се налагат ремонтни дейности. Така ще се подобри носимоспособността и дълготрайността на мостовата конструкция, както и доброто отводняване на пътя. Освен това ще се повиши безопасността на движението и удобството на пътуващите.
Предстои да стане ясно и кой от десетте кандидати по поръчката за строителен надзор за ремонта на моста ще бъде класиран на първо място.