Заплатите на учителите ще бъдат повишени от октомври тази година, съобщи в Русе президентът на КНСБ Пламен Димитров. В понеделник той получил уверение от министъра на финансите Владислав Горанов за допълнително финансиране от 20 млн. лева за средното образование. Според Димитров с тези пари ще бъдат повишени заплатите на работещите в средното образование средно със 7-8 процента. 
От Русе КНСБ постави началото на серия от срещи в страната с кандидати за кметове и общински съветници. На поканата на Димитров се отзоваха кандидатите за кмет Искрен Веселинов от ВМРО, Божидар Йотов от БСП, Галин Ганчев от Реформаторския блок, Камен Милков от „Нова алтернатива за Русе“, настоящи общински съветници от ГЕРБ, ВМРО и др.
Пламен Димитров се срещна и с кмета Пламен Стоилов. Градоначалникът представи предстоящи проекти на Общината за следващите години и припомни свършеното през настоящия мандат. Днес минах по главната улица „Александровска“, не мога да си позная града, станал е още по-красив“, заяви по време на срещата Пламен Димитров, който е русенец и един от отличените в кампанията „Посланик на Русе“.