Двама младоженци от Дания са на сватбено пътешествие с „Ориент Експрес“ тази година. Друга двойка англичани пък отбелязва 50 години от сватбата си с луксозната разходка из Европа.
Легендарният влак с 15 бляскави вагона пристигна на Централна гара вчера с четири минути закъснение. Пътуващите с него туристи са точно 100 от Белгия, Холандия, Франция, Великобритания, Швейцария, Канада, Австралия, Аржентина, Парагвай, Китай и Южна Африка. Мнозина са пропътували хиляди километри, за да седнат в купетата на обезсмъртения от Агата Кристи влак, който бе посрещнат от петдесетина любопитни русенци. 
Тази година композицията е пълна. Стремим се никога да не качваме повече от 100 човека, за да можем да им осигурим подобаващо за царя на влаковете „Ориент Експрес“ пътуване, каза главният готвач Кристиан Бодигел, който се грижи за пътниците от 31 години насам. А те са не само достатъчно богати, за да могат да си позволят да платят 490 евро за 50 грама хайвер от белуга, както разкрива менюто в във вагон ресторанта, а и хора с претенции и много високи изисквания.
Основната кухня по време на пътешествието е френската, но в различните страни се разнообразява с нещо местно. От Варна например главният готвач ще купи раци.
Днес следобед влакът пристига в Истанбул. Там част от качилите се в Париж випове ще отстъпят местата си за други съвременни почитатели на разкоша в ретро стил, които ще пътуват до френската столица. На връщане към Франция влакът отново ще спре в Русе на 5 септември.