Най-опасният месец за шофьорите е август, а най-много катастрофи стават в петък. Това показват данните на Териториалното статистическо бюро за миналата година. През 2014 г. на територията на областта са регистрирани 357 тежки пътнотранспортни произшествия, при които броят на ранените е 464, а на убитите - 28 души. За щастие отпускарският месец вече е зад нас и най-лошото може би е минало. Според статистиката обаче трябва да караме особено внимателно и през октомври, когато стават най-много катастрофи с фатален край.
През месец август са регистрирани 45 произшествия или 12.6% от общия брой ПТП. През същия месец са най-много и ранените хора - 62 или 13.4% от всички за годината. Най-голям брой убити има през октомври - 5.
В рамките на седмицата най-много пътнотранспортни произшествия са настъпили в петък - 61. В този ден са регистрирани и най-много хора с различна степен на нараняване - 88. Най-голям е броят на убитите във вторник и петък - по 5 или 35.7% от общия брой загинали в областта през годината.
Все пак, в сравнение с 2013 г., броят на пътнотранспортните произшествия в областта намалява с 3.8%. Ранените хора са с 3.1% по-малко, а убитите - с 3.4%.