"Всички гледаме мачовете на другите претенденти. Исках да им изпратя добро съобщение и го направих", обяви световният номер 1 Новак Джокович след разгромната си победа в първи кръг на US Open над Жоао Соуза. Сърбинът даде само 3 гейма на своя съперник и го победи с 6-1, 6-1, 6-1 за час и 13 минути игра.

"Доминантно представяне като това ти дава допълнително самочувствие. Но по-важното е, че изпраща съобщение на другите тенисисти. Всички гледаме мачовете на другите претенденти, как се представя всеки. Важно е като излезеш на корта да покажеш добър интензитет и да изпратиш правилното съобщение - аз го направих", коментира шампионът от 2011 година.

"Загубих три гейма в целия мач срещу тенисист, с когото не бях играл досега. Успях да изпълня своята стратегия за двубоя и бях агресивен през цялото време. Мисля, че се справих страхотно от първата до последната точка. Не можех да си пожелая по-добро началото на турнира. Надявам се да продължа в същия ритъм", допълни Джокера. В следващия кръг той ще се изправи срещу австриеца Андреас Хайдер-Маурер, който победи Васек Поспишил в 5 сета.