Водач на листата с кандидати за общински съветници на Реформаторския блок ще е д-р Теодора Константинова, която безспорно е десен човек, демократ, бивш народен представител, общински съветник, авторитет като лекар в Русе. Това каза депутатът Румен Христов на пресконференция вчера, като официално обяви и кандидатурата на Галин Ганчев за кмет. Христов представи Ганчев като един от основателите на СДС, безспорен демократ по душа и убеждение, дългогодишен директор на едно от най-големите училища в България - СОУ „В. Левски“, човек с опит, морал, качества, който ще представи достойно Реформаторския блок в Русе. 
Депутатът подчерта, че целта на партията е да постигне по-висок резултат от този, който получиха на парламентарните избори. Стремежът е за над 10% от вота за листата, а достигането до балотаж ще бъде безспорен успех.  
Ние не влизаме в битка, а в едно състезание. Ще бъдем положително настроени към опонентите и конкурентите. Ще водим една много позитивна и честна кампания без обиди, квалификации и нападки, категоричен бе Галин Ганчев. Той подчерта, че номинацията му за кандидат-кмет, както и номинациите за общински съветници са избрани с консенсус от партиите, които съставляват Реформаторския блок. Нямаме спорове и караници за това кои да бъдат хората и как да бъде подредена листата, допълни още той. 
Основните акценти, които ще залегнат в програмата на реформаторите, са икономиката, малкият и средният бизнес, инфраструктурата, капиталовата програма на общината, транспортът, социалните дейности, свързани с програмата на нуждаещите се хора. Особено внимание ще бъде отделено и на общинското развитие на средните учебни заведения, общинската програма за развитие на културните институти и културната програма, както и здравеопазването. Място в програмата ще имат и младежките дейности, спортът и възможностите за развлечения на младите хора, трансграничното сътрудничество, възможностите на река Дунав и решаване на въпросите с престъпността. 
Листата с кандидати за общински съветници ще бъде представена в навечерието на кампанията, но Константинова подчерта, че хората, които са номинирани, са изключително компетентни професионалисти, почтени и принципни. Смятаме, че групата в общинския съвет няма да бъде по-малко от 10 честни човека. Ще има както нови млади лица, така и познати, но всички с висока степен на морал и експертност, защото от всичко това зависи бъдещето и развитието на Русе. Надявам се да създадем една много стабилна, дясна, голяма управленска част от общинския съвет, която да взема решенията така, че да не търсим опора в други политически сили като БСП, ДПС или „Атака“, коментира Константинова.