Тъмнина дебне русенци, които преминават през подлеза по бул. „България“ 112, за да излязат на жп гарата, оплакаха се живеещи в района на „Дружба 2“. Те разказаха, че от няколко дни няма работници, които да ремонтират подлеза. „Оставиха само чували с боклуци след себе си и недовършен ремонт. От 22 дни няма ток и вечер трябва да си светим с телефони, фенери или запалки, за да преминем оттам“, разказаха хората. Освен това коментираха, че е направена нова изолация, но когато вали дъжд, пак протича, а мазилката пада. 
Проверката ни на място показа, че в подлеза няма работници, а чувалите със строителни боклуци не са изхвърлени. По всичко личи, че ремонтът тече, има още довършителни дейности. 
Има изготвен график и ремонтът на подлеза ще бъде довършен, увери зам.-кметът Димитър Наков, като допълни, че при строителство е неизбежно да възникнат неудобства.
Както „Утро“ писа, три от най-важните подлези по бул. „България“ ще бъдат основно обновени, като това е част от мащабния транспортен проект на общината. По тях се работи вече повече от месец, а ремонтът предвижда да се осигури достъпна среда за безопасно преминаване на хора с увреждания и майки с колички. Ще бъдат изградени платформи за инвалиди от двете страни, стълбища и асансьор. В ремонта е включено също ново LED осветление, шпакловане и боядисване на стени, подмяна на настилки. Ще има нова канализация и ще бъде ремонтирана отводнителната система. Освен това е предвидено да се ремонтира и пасарелката над жп линията до Централна гара, като тя ще бъде покрита с поликарбонатна конструкция.