Делегация от Техническия и технологичен университет във виетнамския град Кан Тхъ, водена от Во Тхи Хоант Анх, зам.-председател на Народния комитет, и Дзьонг Тхай Конг, ректор на висшето училище, гостува вчера на кмета Пламен Стоилов. В срещата участва и посланикът на Виетнам в България Ле Дък Лиу. 
Пред тях Стоилов представи проектите, които общината изпълнява и които имат съществено значение за промяната на облика на града. Виетнамските гости пък проявиха интерес към възможностите за инвестиции в Русе и се запознаха с условията, които се предлагат на инвеститорите, като беше договорено и провеждането на бизнес форуми в двата града.
По-късно делегацията беше приета от зам. областните управители Станимир Станчев и Явор Янчев, които представиха икономическите сектори, в които се развива областта, и приветстваха идеята за бизнес форума.  
Днес виетнамските гости ще бъдат посрещнати в Русенския университет, където ще бъде подписан меморандум за сътрудничество между двата университета. 
Както „Утро“ писа, на 5 юли на официална церемония в Министерски съвет бе подписан меморандум за сътрудничество между Община Русе и Народния комитет на Кън Тхъ по повод 65-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Виетнам.