24-годишната Дженифър Брандън е четвъртото ново и трето чуждестранно попълнение в „Дунав 8806“. Тя е висока 188 сантиметра и играе като център. Преди Брандън договори с русенските шампионки подписаха сръбкинята Биляна Степанович, американката Юрика Ша Брукс и Вили Крачолова от „Левски“. 
 Втората американка в тазгодишната кампания на „сините феи“ Дженифър Брандън е родена на 23 ноември 1990 година в Линууд, Калифорния. Играе баскетбол в гимназията „Чатсуърт“, а до 2014 година е неизменна титулярка в отбора на „Златните мечки“ на Калифорнийския университет. След това е избрана в драфта от „Чикаго Скай“ като състезателка в най-високото ниво на професионалния баскетбол в САЩ.
„Научих, че „Дунав 8806“ е клуб със сериозна история и успехи. Идвам, за да помогна на отбора да стане още по-добър и да постигне още по-добри резултати. Не съм играла в Европа, но смятам, че няма да имам проблеми с приспособяването. Радвам се, че ще имам възможност да работя и с Георги Божков, който се слави с добра репутация като човек и специалист. Разбрах, че отборът се радва и на страхотни фенове. Ще играя с пълно себераздаване“, заяви Брандън.
Тя ще пристигне в Русе преди първата официална тренировка на 4 септември от 18 часа.
Подготовката на отбора ще стартира днес със занимание при закрити врати.