Разнообразна четиридневна програма е подготвила Община Ветово по повод празника на града. Събитията ще започнат на трети септември от 19 часа в читалищния салон с театралната постановка „Службогонци“ с участието на Николай Урумов.
На следващия ден предстои откриването на фитнес площадка в центъра на града, както и откриването и освещаването на ново крило от административната сграда на общината. В 20 часа пък ветовчани ще могат да се насладят на концерт на популярния дует „Ритон“ на площада, както и на лазерно светлинно шоу. 
В съботния ден е организирана изложба на гълъби от 08.30 до 14 часа на градския стадион. От 10 часа пък са предвидени традиционните народни борби, а от 15.30 започва танцовият фестивал на любителските клубове „На мегдана хоро се вие“. Ще има демонстрации с делтаплани, заря, а от 19.30 ч. на площада глас ще извие известната поп-фолк певица Нелина. 
В Деня на Съединението ще има футбол на малки вратички, а от 19 часа на градския стадион е предвиден концерт на друга популярна фолк изпълнителка - Бони.