34-годишен шофьор на русенски „Форд Ескорт“ намери смъртта си при поредната безразсъдна автогонка около полунощ в петък. 
Сигнал за врязалия се със с голяма скорост автомобил в тролейбусен стълб на бул.“Христо Ботев“ е подаден 4 минути след полунощ.  
(От стр.1)
На място полицаите установили, че колата се е движила към центъра, но шофьорът е изпуснал от управление волана и тя излязла вдясно от пътя. 
Въпреки късния час трагичният инцидент събра на място десетки граждани, които с ужас наблюдаваха работата на полиция и пожарна. Според очевидци фордът се е надпреварвал с „Ауди 80“ и именно гонката е причината за катастрофата.
От полицията заявиха, че нямат данни, които да потвърждават категорично това. Категорично е установено само, че загиналият е седнал зад волана след много алкохол - взетата след катастрофата проба показа 1.75 промила.
Младият мъж е бил изваден от смачканата до неузнаваемост кола, след като екип на пожарната е разрязал част от ламарините.
Предстои и изясняване на точните причини за тежкото произшествие.
Булевард „Христо Ботев“ неведнъж се е превръщал в арена за демонстрации в стил „Бързи и яростни“. Ставал е обаче и лобно място на участниците в тях.