Докато повечето партии все още умуват върху номинациите и подредбата на листите с кандидати за общински съветници, от АБВ се оказаха най-бързи и вече са готови с пълна листа от 52 кандидати за общинския съвет в Русе. 
В сряда следобед Областният съвет на АБВ утвърди окончателния вариант на листата, като лявата партия залага на известни и познати лица. Водач, както се очакваше, е областният председател на АБВ адвокат Венцислав Великов. В челната десетка попадат хирургът в ДКЦ 2 Милко Костадинов, кандидатът за кмет на Русе Стелиян Стефанов, който сам е пожелал да заеме третото място, шефът на „Драгажен флот“ Валери Иванов. Петото място в листата е за доц.Красимир Манев, а шестото за шефката на дирекция „Социално подпомагане“ Росица Иванова. В острието на листата са също шефът на шивашка фирма „Пепи стил“, юрисконсултът Благомил Благоев, шефът на „Тих труд“ Петър Йорданов и Виолета Русева, която е от „Обединена България“ на Илияна Раева. От тази партия в листата са включени още четирима представители, тъй като те подкрепят АБВ. Това съобщи за „Утро“ Венцислав Великов, като допълни, че листата е балансирана по пол и възраст и преобладават млади хора. Ако спечелим изборите, имаме готов кметски екип, коментира още той. 
В листата са включени и кандидатите за кметове на АБВ за малките населени места в община Русе. За доверието на русенци ще се борят също скулпторът Даниел Кънчев, шефът на Бюрото по труда в Русе и бивш областен управител Румен Януаров, управителят на застрахователна компания SDI Ивайло Кадиев, спортните треньори Теодор Каломенски и Йордан Босев. На последното 52-ро място е Елица Куманова, която е преподавател в Русенския университет. Тя е предложението на АБВ и за секретар в Общинската избирателна комисия. 
Всички участници в листата ще работят за преференциален вот, каза още Великов и допълни, че един от слоганите на партията в Русе по време на кампанията ще е „АБВ - свободен избор на свободни русенци“.