Зад блок 51 в „Дружба 3“ се прави огромен насип и всекидневно от април месец насам там идват по 40-50 камиона, а в събота и неделя дори и над 60, които изсипват строителни отпадъци. Изобщо не се съобразяват, нито че е два часът след обяд, нито с почивни дни, оплакаха се наши читатели.
Освен това те разказаха, че поради височината на образувалия се насип електропроводите на високото напрежение вече са едва на 3 метра и съществува реална опасност от инцидент.
В района играят много деца и хората се безпокоят за тях.
Насипът не е обезопасен, височината му е над 12 метра, не е трамбовано и няма подпорна стена, засипани са и живи дървета, обясниха още живеещите в района, като отбелязаха, че пътят към вилната зона вече е изкривен. По думите им собственикът на обекта неотдавна е купил парцел от около 1 дка земеделската земя, но със строителни отпадъци вече са насипани около 5 дка. Според тях там се прави паркинг за камиони.
Няма никаква отговорност и отношение у този човек, категорични са хората. Те вече са писали жалби и от два месеца чакат отговор. 
Проверката ни на място показа, че по обекта се работи, като мястото се заравнява и има купчини със строителни отпадъци от натрошен асфалт и бетон. На отделни участъци електропроводите наистина са на неголяма височина. 
Потърсихме коментар от зам.-кмета Димитър Наков, който обаче не беше запознат със случая и обеща, че ще бъде извършена проверка.