Близо четири часа била държана на телефона 82-годишна болна жена от Русе от измамници, които усетили, че са попаднали на златна мина и се настървили да изцедят от добрата и доверчива жена всичко до последната стотинка. След като телефонните разговори били проследени, се оказало, че обработката на пенсионерката е продължила от 13.48 до 17.22 часа.
Делото срещу Димо Димов и Атанас Атанасов започна, след като веднъж бе отложено заради алергия на един от адвокатите. Като граждански ищец и частен обвинител по него бе конституирана трудноподвижната Елена Кръстева, която бе придържана от свои близки, но въпреки трудностите успя да даде показания.
„Беше към 14 часа на 14 октомври 2014 година, когато тъкмо се бях нахранила и си миех чиниите. Реших да си легна, но в този момент телефонът звънна. Обадих се и чух глас, който започна ми обяснява, че дъщеря ми е паднала и си е счупила краката. Необходима й била операция и аз трябвало да помогна с пари. Първо казаха, че щели да й слагат 6 златни пирона, а след това 10. Гласът се представи за лекар. Не ме оставяше да затворя телефона, постоянно ми говореше. Попитах къде е зет ми, а той ми обясни, че е давал кръв и е припаднал“, разказа баба Елена. 
„Не са ми казвали точна сума пари, които да им дам, пък и аз не мога много-много да броя, тъй като не виждам, пък и нямам образование. Лекарят ми каза, че ще прати санитар, на когото да дам парите. Рестото щял да ми върне зетят, с когото се познавали. Инструктира ме да оставя входната врата отворена, за да не звъни момчето. Така и стана. Сложих парите в торба и като дойде санитарят, я грабна рязко от ръцете ми и избяга надолу по стъпалата“, допълни жената, която дала на престъпниците рекордните 27 000 лева. 
Парите били на дъщеря й Петранка. Изтеглила ги на няколко пъти от влога си заради уплаха да не изгорят покрай кризата с КТБ, макар да ги държала в друга банка. Спестяванията били наречени за купуване на апартамент на малкия й син.
Самата Петранка отчете като грешка, че е казала на майка си за парите. Има обяснение и за толкова лесното хлътване в капана на баба Еленка - дъщеря й имала проблеми с краката и ходила в София да й сменят ставите.
Още един късмет извадили престъпниците във фаталния ден. Представеното за санитар муле, изпратено при омаломощената баба, взело парите минути преди 18 часа, котато дъщеря й и зет й се прибрали от работа.
„Майка ми беше сащисана, като влязох вкъщи, останала без ума и дума и само успя да ме попита какво правя в нас, не съм ли в болница“, разказа Петранка.
Според прокуратурата куриерът, който е взел парите, е Димо, а мозъкът на умелото омагьосване на пенсионерката по телефона с часове е Атанас по прякор Стамат. Адвокатът на Атанас обаче е категоричен, че неговото участие в схемата изобщо не било доказано.
„От 2006 година съм пряко ангажиран с противодействието срещу телефонни измами. Димо и Атанас са ми познати като контингент и участници в такива престъпления“, обясни пред съда криминалистът Николай Кожухаров. Той допълни, че Димо е признал пред него цялата схема и благодарение на обясненията му полицията е стигнала до Атанас. В къщата му били открити множество СИМ-карти и телефони, като при влизането на униформени близките на Атанас започнали да изхвърлят през прозореца апарати и карти.
Атанас живее на семейни начала със сестрата на Димо - Керанка. Брат на Атанас пък е Росен, който заедно с Керанка беше описан в репортажа на бТВ за телефонните измами във Ветово. Тогава двамата стигнаха до съд, след като налетяха с юмруци и обиди на репортера и оператора, а Росен дори полежа в затвора за скандалното си поведение.
Тъй като адвокатите на Димо и Атанас държат да разпитат вещите лица, а те са в отпуска, делото отново бе отложено.
Още в началото на процеса в залата се разигра доста нетипична ситуация. Роднина на 26-годишния Димо беше стегнал в пачки 8000 лева, с които да погаси част от безскрупулно отмъкнатите спестявания на семейството на баба Елена. Така се стигна до куриозната ситуация в съдебно заседание адвокати да броят пари. Впрочем това е вторият транш, който баба Елена получава от единия от измамниците. Малко след като с лъжа й бяха взети рекордните 27 000 лева, на нея й бяха възстановени 6000 лева или вече стават общо 14 000.