Отмъкването на 400 килограма електрически проводник от „Напоителни системи“ прати в затвора за 10 месеца 23-годишния Иво И. от Ново село. 
Заедно със съучастник на 1 и 2 април 2014 година младежът отишъл на мисия край Щръклево. Основна роля в плячкосването на жиците имал неграмотният Иво, който със смели акробатични техники успял да пререже опънатите нависоко кабели. Оказало се, че те са негодни за употреба по предназначение и затова бяха оценени на скромните 527 лева.
23-годишният Иво има една условна присъда за 10 кражби, а след това е хванат за друга кражба, която е квалифицирана като маловажна. Въпреки това 3 месеца по-късно той отново прекрачил закона и в рамките на изпитателния срок на присъдата си е засечен да реже стотици метри кабели. 
Иво бе задържан в началото на януари. Той реши да направи пълни самопризнания, да възстанови стойността на проводниците на ощетеното дружество и се споразумя с прокуратурата за размера на наказанието си. От присъдените му 10 месеца строг затвор той ще лежи само два, тъй като тругите осем вече е изтърпял в ареста. 
Делото срещу другия участник в кражбата продължава.