Първият опит за концесия на басейн „Норд“, където се предвижда изграждането на плувен комплекс, претърпя неуспех. На идната сесия предстои общинските съветници да гласуват предложението на общинска администрация за прекратяване на процедурата. 
Причината е, че единственият кандидат за 30-годишната концесия - русенската фирма „Мегакапитал“ с управители Тодор Миланов и Ивайло Димитров, не внесе банковата гаранция за участие в размер на 30 000 лева.                   
Това всъщност е фирмата, на която в момента плувният комплекс е отдаден под наем. Още при отварянето и разглеждането на документите през юни комисията от общински съветници и служители отбеляза, че кандидатът е пропуснал да внесе гаранцията, както и че има липсващи документи. Те подготвиха писмо и определиха срок, в който участникът да внесе определената сума и да предостави необходимите документи, но това така и не се случи. 
Според условията на сегашния конкурс на мястото на „Норд“ е предвидено да се изградят голям и малък открит плувен басейн, басейн със свободна форма, обслужваща сграда, плажна зона и спортни и детски площадки с 60% озеленяване.
След решението на общинския съвет процедурата за концесия на „Норд“ реално ще започне отначало.