Осем месеца затвор за професионално отглеждане на марихуана е окончателното наказание, което получи 23-годишният Антони К. Младежът направи пълни самопризнания за незаконната си фермерска дейност и се договори с прокуратурата за присъдата си - осем месеца затвор, половината от които вече е излежал в ареста. Допълнително обаче ще трябва да изтърпи още четири месеца по предишна условна присъда, тъй като е прекрачил закона в рамките на изпитателния си срок.
Антони бе вкаран в ареста през април, след като на 3 април в къщата му в Кацелово беше открито солидно количество наркотици. Граничните полицаи откриха 98 стръка марихуана, чиято продукция за пушене след изсушаване тежала около 854 грама и струвала над 5100 лева. Отделно у Антони бил открит около 2.2 килограма канабис за над 13 000 лева.
Оранжерията била пригодена на втория етаж. Оборудването включвало десетки специални лампи, препарати и вентилатор, с които младежът създавал оптимални условия за развитие на стопанството си. 
Всъщност в продължение на няколко месеца Антони упорито оспорваше вината си и въобще не признаваше, че наркофермата е негово дело. В съдебните заседания, при които молеше да бъде пуснат от ареста в по-лека мярка за неотклонение, той лансира версията, че канабисът може да е отглеждан от наематели на къщата в Кацелово, които живеели на втория етаж. Другият вариант бил майка му да се е занимавала с престъпната дейност и тя да се е грижила за десетките стръкове трева. Опитите му да прехвърли отговорността върху плещите на други хора обаче така и не минаха и около половин година той лежа в ареста.
Преди броени дни Антони реши да приключи делото, като се признае за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, с което да си издейства по-леко наказание.
Това е трета присъда за Антони. През 2012 и 2013 година той е наказван за кражби в съучастие с други младежи. В последните дни на 2011 година преди Нова година е хванат да краде от селска къща 4 буркана с пилешко месо и 5 литра домашна ракия. Година по-рано върлувал в дните около Бъдни вечер и Коледа. Тогава отмъкнал пластмасова пръскачка и две дрелки. И за двете кражби той е получил по 4 месеца условно наказание, което сега ще трябва да излежи ефективно в затвора. Удължаването на присъдата му заради стари условни наказания може да се обжалва.