Годеницата на разстреляния по време на живо предаване оператор на американската телевизия WDBJ7 Адам Уорд е видяла на живо от апаратната на медията атаката на убиеца, която беше излъчена в ефир. Мелиса От е продуцент на сутрешния блок на медията, по време на който Уорд и репортерката Алисън Паркър бяха застреляни, вероятно от техен колега.В истински ужас се превърнал днешния ден за Мелиса, която стягала купон по повод нова работа. Тя планирала да се мести в град Шарлът, където получила ново назначение. В нейна чест от телевизията публикуваха закачливи нейни снимки с благодарност за свършената работа и пожелания за успех. Вместо поздравления, обаче, под снимките заваляха съболезнования.

Сутринта преди началото на шоуто Мелиса почерпила колегите си за новата работа. „Алисън донесе балони, аз донесох торта, беше ден за празненство. Беше просто един нормален ден. Толкова се радвах за тях. Толкова хубави неща се случваха на Адам”, сподели водещата Кимбърли Макбрум. Тъкмо към нея беше адресирано прякото включване, по време на което се случи трагедията.

Както вече съобщихме, по време на сутрешния блок на телевизия WDBJ7, базирана в град Роаноке, докато предаваха на живо от намиращ се наблизо търговски център, в 6.45 ч. местно време бяха застреляни двама журналисти. Репортерката Алисън Паркър и операторът Адам Уорд бяха застреляни докато вземат интервю.

В този момент Мелиса От била в апаратната и оттам видяла нападението над годеника й. По-рано той й казал, че вече не иска да работи в новините и ще я последва в Шарлът.

Другата убита – Алисън Паркър, също била сгодена за журналист от шоуто. Водещият на сутрешния блок Крис Хърст написа в Туитър, че двамата с Алисън били много влюбени и тъкмо се събрали да живеят заедно, след като излизали 9 месеца, „най-хубавите 9 месеца в живота ни. Искахме да се оженим. Тъкмо отпразнувахме 24-ия й рожден ден”.



На въпрос дали към журналистите са отправяни заплахи главният мениджър на WDBJ Джеф Маркс отговори: „Всеки откачен имейл или друго подозрително съобщение, получавано във времето, ще бъде прегледано. Никой от нас не може да си спомни за нещо подобно”.

Той обясни, че интервюто, по време на което стана стрелбата, е било по повод 50-тата годишнина от основаването на град Смит Маунтин Лейк, намиращ се близо до „Бриджуотър Плаза”. Интервюираната жена е Вики Гарнър – изпълнителен директор на местната търговска камара. 

„Не пазим в тайна местата, откъдето излъчваме. Но вече може да започнем да го правим”, заяви Маркс. 

Междувременно беше съобщено, че преследването на извършителя, който е разпознат като бивш служител в телевизията, продължава. Мъжът на име Вестър Фланаган кара "Форд Мустанг" от 2009 година и полицейските коли продължават да го преследват. Фланаган е работил в телевизията около година като репортер с псевдоним Брус Уилямс. Причините за уволнението му не са оповестени публично.