Управата на ФК „Дунав“ призова феновете за европейско поведение на идния мач срещу „Ботев“ /Гълъбово/. Апелът бе отправен във връзка с наложената глоба от 250 лева за хвърляне на предмети по време на двубоя в Поморие. В консултациите на УС участва и председателят на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
„Глобата е възможно най-малкото наказание. По-лошото е, че ФК „Дунав“ получи от Дисциплинарната комисия последно предупреждение за лишаване от домакинство! Невъздържаните действия на някои, ще ги нарека псевдофенове, бяха забелязани още на мача със „Созопол“, когато дежурен делегат бе председателят на Зоналния съвет на БФС във Варна Георги Мирчев. Тогава всичко се размина, но следващия път няма да има никакъв компромис. На кого му се иска „Дунав“ да играе някой от домакинските си мачове във Велико Търново или Плевен? Моите големи уважения към феновете на „Дунав“, но искам да им цитирам ясно какво казват нормативните документи на БФС. Забранява се използването на пиротехника, бомби, димки, хвърлянето на бутилки и каквито и да било предмети! Особено строги ще са санкциите за обиди на расистка или верска основа. Нека някои зрънца от публиката да се замислят за какво става дума, освен това „Дунав“ не е толкова богат клуб, че да плаща пари за глупости. Използвам случая, за да поздравя русенската публика, че се завърна на стадиона и че подкрепя всеотдайно отбора си“, заяви Димитров пред „Утро“.
В същото време стана ясно, че медиите най-сетне ще имат възможносат да говорят със старши треньора Веселин Великов в почти готовото вече помещение за пресконференции на втория етаж над съблекалните. Готова е и стаята за допинг контрол. Вчера даже се работеше по мебелировката на помещенията.