Счупено дясно рамо, което няма как да се възстанови напълно и ще има отражение до края на живота на възрастна жена. Това са последствията от катастрофа на миналия Гергьовден, които всекидневно връщат пострадалата към спомена от тежкия 6 май. Въпреки че виновната шофьорка вече получи наказанието си от съда за причинената катастрофа, наранената след инцидента поиска застрахователят да й изплати над 44 000 лева обезщетение за претърпените тежки физически и психически наранявания.
До катастрофата се стигнало, след като 49-годишна шофьорка на варненски „Опел Вектра“ тръгнала на свиждане на тежко болния си баща. Дали от тревоги по него или по друга причина, водачката пропуснала да спре на знак „Стоп“ на кръстовището на ул.“Сърнена гора“ с ул.“Петрохан“. С това отнела предимството на русенски „Опел Зафира“, който бил каран от 38-годишен мъж, а до него се возела майка му. Двете коли се сблъскали, а ударът се оказал най-тежък за пътничката в русенската кола. След сблъсъка тя усетила страшна болка в дясното рамо, главата и двата крака. От удара русенският опел се завъртял и отхвръкнал към оградата на една от къщите. В купето се вдигнал дим, заради което възрастната жена си помислила, че колата се е запалила. Впоследствие разбрала, че след удара са се отворили въздушните възглавници и от тях се е вдигнал дима, но в първите минути заедно със силната болка я обхванал и ужас, че ще изгорят живи със сина й. Младият мъж излязъл и се опитвал да я извади от колата, но не успял, тъй като вратата опирала в оградата, към която били отхвърлени, посочва в исковата си молба за обезщетение пострадалата жена. Впоследствие тя била оперирана, поставени й били импланти, няколко месеца била в болнични, не можела да ляга и става сама и за всяка елементарна битова дейност се нуждаела от чужда помощ. Макар да била пенсионерка, се принудила да работи, тъй като не можела да покрива разходите си за лекарства.
Съдът на първа инстанция сметна, че жената има основания да претендира обезщетение за преживения кошмар и коренна промяна в живота й, който настъпил не по нейна вина. Магистратите обаче сметнаха, че компенсацията, която й се полага, е в размер на 37 250 лева и отхвърлиха останалите 7000 лева, които тя поиска. Решението може да се обжалва.