От 7 септември почитателите на рока ще могат да си вземат безплатен билет за концерта на „Назарет“, който ще бъде на 13 септември от 17 часа в „Булстрад Арена“. Макар и безплатен, концертът ще е с билети, които ще се раздават на два пункта - на централния вход на залата, където скоро ще отвори собствената каса, и в Доходното здание от 17 до 20 часа. Това съобщи един от мениджърите на „Булстрад Арена“ Иван Драндийски на пресконференция вчера по повод предстоящия Грийн рок фест 2015. Кметът Пламен Стоилов пък подчерта, че всяка година на феста ще бъде канена по една световна група. Залата ще направи още по-категорична заявката на Русе като рок столица на региона, защото жителите на града го заслужават. Грийн рок фестът и концертът на „Назарет“ ще са сред събитията на годината, допълни Стоилов
Драндийски припомни, че залата има капацитет от 5100 места, който не бива да се надвишава, което е много важно от гледна точка на сигурността на протичане на събитието и на посетителите. Затова всеки ще може да вземе максимум два билета. Всеки билет е документ, който удостоверява, че даден човек е на територията на залата легално, и е обект на застраховка, подчерта той. 
Мениджърът обясни, че билетите имат уникални баркодове, защитени са и не могат да бъдат фалшифицирани. Контролът на достъпа се извършва чрез специални четци, които разпознават баркода на билета, така че опити да бъдат направени копия и фалшифицирани билети няма да успеят, защото системата ще ги разпознае. 
Призоваваме всички граждани да не купуват билети, ако им предлагат такива. Нашето огромно желание е русенци да могат да влязат в залата, да я видят и усетят, каза Стоилов. Той подчерта, че събитието няма да се отличава по нищо от останалите. Ще бъдат осигурени места за паркиране, като отново ще разчитаме на подкрепата на трите магазина в района. До 13 септември ще е готов и паркингът за малко повече от 70 коли, който в момента се довършва, съобщи кметът.  
Билетите са без места и всеки може да си избере къде да седне в залата. Фестивалът започва в 17 часа с интересните и качествени подгряващи групи Анекдот, Explicit и Gunpowder от Русе, Blood Sugar от Силистра и PhenomenOn от Букурещ. Вратите на залата пък ще бъдат отворени от 16 часа. 
Драндийски сподели, че най-сериозните изисквания на „Назарет“ са по отношение на озвучаването и осветлението, но бе категоричен, че за този концерт няма да има никакъв компромис по отношение на обезпечаване на техническите изисквания на звездите.