Задръстванията в района на Дунав мост, които започнаха от петък, доведоха до инцидент. В неделя вечерта на кръговото кръстовище е ранен униформен полицай, който регулирал движението.
След 18 часа екип от Второ РПУ отишъл в района на кръговото кръстовище и създал временна организация на движението за въвеждане на ред сред отиващите към Дунав мост водачи. В 19.10 часа румънски шофьор на „Хонда Сивик“ обаче не реагирал на вдигната ръка на полицая да изчака, преди да се включи в движението и продължил напред, при което минал през ходилото му. 30-годишният униформен паднал на земята, в резултат на което пострадала и ръката му. Откаран е в болницата, където след преглед е освободен за домашно лечение. Румънецът е задържан за 24 часа в ареста, срещу него е започнало бързо производство.
До задръстванията се стигна, защото румънците пропускат по моста автомобили от Русе когато си поискат. Светофарът не е автоматичен и не осигурява зелена светлина на определено време, а се командва с бутон. Така служителите на пункта на румънска територия го натискат по собствено усмотрение и това довежда до задръствания на наша територия, обясниха вчера от митницата. Заради тях пък почти всеки ден се стига до леки катастрофи и саморазправа между шофьорите.
Очаква се задръстванията да спаднат и дори да изчезнат през септември, когато румънските туристи се приберат от българските и гръцките курорти.