Неспазването на знак №1 „Пропусни движещите се по пътя с предимство“ преди кръговото кръстовище за ТЕЦ-Изток, Драгажния флот и други фирми на бул.“Тутракан“ може да доведе до тежки катастрофи, пише в писмо до редакцията русенецът Йордан Димитров. Движението в посока центъра е с предимство, като това е указано с няколко знака. Точно преди кръговото обаче е поставен въпросният знак №1, но никой не го спазва, твърди Димитров. Така се налага автомобилите от кръговото, които се движат с предимство, да спират, защото някой пренебрегнал знака може да влети в кръстовището. От пресечката за фирмите пък излизат натоварени тежки камиони и ако идващите по „Тутракан“ не спрат, може да стане зверска катастрофа.
Екип на „Утро“ вчера направи проверка и след като в продължение на 10 минути наблюдава движението, установи, че нито един автомобил по бул.“Тутракан“ не спря на знака и се налагаше път да дават колите по кръговото кръстовище.
Сигнал, че никой на спира на знака, получихме веднага след откриването на бул.“Тутракан“ и това наистина може да доведе до голяма беля, каза вчера шефът на общинската дирекция „Спасителни дейности“ Спасимир Димитров. На състояло се съвещание на Комисията по безопасност на движението е взето решение на това място да се постави голям светещ знак №1, който да заостря вниманието на шофьорите, че предимство имат колите в кръговото. Според Димитров поставянето на знака ще стане в най-скоро време.
По този булевард обаче има и други недомислици, установи вчера „Утро“. Автомобили, които се движат от града към Дунав мост, не могат да влязат в отбивките за лимана на АППД и тухлената фабрика „Труд“, защото няма места за обратни завои. Куриозът е, че на 20 метра преди тухлената има обратен завой, но от него не може да се отиде във фабриката, защото водачите трябва да се движат срещу движението. Така спасението за тях е да продължат още около 1000 метра, за да обърнат по булеварда и да отидат във фабриката или към лимана.