Българската звезда Григор Димитров изпусна победата срещу най-силния британски тенисист Анди Мъри. Нашето момче сервираше за мача в решителния трети сет, но се пропука и в крайна сметка загуби след 6:4, 6:7, 7:5. 

Въпреки колебливите игри напоследък срещу по-слаби съперници, първата ни ракета направи изключително силен мач срещу един от фаворитите и само малко не му достигна да отстрани шотландеца. 

Иначе мачът започна великолепно за Гришо. Той проби още в първия гейм на мача, затвърди пробива за 2:0 и продължи да поддържа статуквото до самия край на сета с уверена игра на свой сервис. 

В крайна сметка той сервираше за първата част и едва тогава Мъри стигна до първия си брейкбол. Гришо го отрази по великолепен начин, след което си взе своето, за да вземе сета след 6:4 и да поведе с 1:0. 

Втората част започна по подобен начин. Грищо проби още в първия гейм, като притиснатият шотландец му подари подаването си след двойна грешка. Мачът изглеждаше решен, след като нашето момче направи и втори пробив, за да поведе с 4:1. 

Сякаш нямаше сила, която да върне Мъри в мача, но точно тогава британецът показа психика на шампион, съвзе се и не просто върна двата пробива, но и поведе с 5:4. В крайна сметка двамата взеха подаванията си и всичко трябваше да се реши в тайбрек. В него Мъри беше почти безгрешен и след 7:3 изравни резултата в сетовете. 

Третият сет също започна с пробив, но този път на сметката на Мъри. Британецът го затвърди и дръпна с 2:0, но тук Гришо показа характер и изравни до 2:2. Нещо повече, нашето момче налетя като истински хищник върху съперника си и поведе с 5:2, като можеше да вземе и мача. 

Но тук Димитров се срина и позволи на съперника си не само да върне пробива, да го настигне и дори да поведе, но и да направи още един пробив, с който в крайна сметка си реши мача и победи след 7:5 в третия сет. 

Така Анди Мъри е на четвъртфинал в Синсинати, а Григор Димитров изпусна златен шанс да сложи звезден скалп на колана си през този колеблив сезон и да намери място сред осемте най-добри в турнира.