17 литра дъжд на квадратен метър се изляха вчера сутринта за 30 минути и блокираха движението за час. 
Пороят започна в 7.30 и до 8 часа ниските места под мостовете на булевардите „Липник“, „Хр.Ботев“ и „Тулча“ се напълниха с 50 см вода. Същото бе и състоянието на проблемния път за Свободна зона.
В огромната локва под жп надлеза по „Липник“ закъса „Опел“, но за късмет двигателят угасна до оградата в дясната страна в посока центъра и затова колата не пречеше на движението. На останалите автомобили колелетата им бяха потънали във водата, но те успяваха да се движат. Закъсали коли имаше и по другите два булеварда, където традиционно при пороен дъжд се образуват големи локви. По бул.“България“ в посока Дунав мост пък коли и камиони образуваха огромни опашки в два реда още от Охлюва и се придвижваха на всеки пет минути по два метра, казаха потърпевши шофьори.   
Толкова много вода за такова кратко време не може да се поеме от канализацията, обясни вчера за „Утро“ шефът на общинската дирекция „Спасителни дейности“ Спасимир Димитров. След спиране на поройния дъжд в 8.30 часа обстановката започна да се нормализира и в 9 водата вече се бе оттекла. Този път не допуснахме на пътя за Свободна зона да се образува голяма локва, тъй като още преди два дни, когато се очакваха силни валежи, помпата бе закарана там и вчера сутринта служителите само я включиха. Така пътят остана проходим и до ексцесии, както при други обилни валежи, не се стигна, посочи Спасимир Димитров. Той обясни още, че няма сигнали за наводнени приземни етажи в сгради в Русе.
Около 16.30 часа дъждът се поднови и за минути сутрешната ситуация по критичните участъци в Русе се повтори. Реки от вода слизаха по надолнищата под мостовете на трите булеварда, а улиците се напълниха. До 17.30 в станцията на АППД бяха измерени пак 17 литра на кв.метър, но силният дъжд продължаваше да вали.
Валежите днес ще продължат, но ще са по-слаби. Температурите в Русе обаче ще паднат до 19 градуса. От утре дъждът спира напълно и слънцето ще се покаже на хоризонта. В понеделник градусите ще се вдигат, но според русенските синоптици до идната събота живакът ще достигне най-много 28 деления на сянка.