„Фиат“ започва реализирането на нова стратегия за по-ефективно налагане на европейския пазар. Италианците смятат да разделят гамата си на две - едната част ще предлага „емоционални“ модели, а другата - „функционални“.
Като част от стратегията „Фиат“ започва преорганизиране на дилърските си центрове на Стария континент. В тях имиджовите модели ще бъдат отделени от бюджетните, което ще трябва допълнително да улесни бъдещите клиенти на марката.
В „емоционалната“ категория ще бъдат включени новият 124 Spider, който е построен на базата на Mazda MX-5, както и цялото семейство Fiat 500, включващо хечбек, миниван и кросовър.
При „функционалните“ модели ще се предлагат наследникът на Panda, както и новата Aegea, която предстои да бъде показана на автосалона в Женева догодина. Тя ще се произвежда като седан, хечбек и комби.
Разделянето ще засегне и оборудването на автомобилите. Бюджетните марки ще се предлагат с материали от по-ниско качество, докато имиджовите ще разполагат с по-модерно и съответно по-скъпо оборудване. Цените на автомобилите ще бъдат фиксирани, което трябва да улесни максимално тяхната онлайн продажба.