Кой е реферът на мача „Поморие“-“Дунав“ и дали неговата кариера не е е свързана с щипка шуробаджанащина?
Този въпрос изниква веднага, щом става дума за Мартин Бориславов Александров. Познайте от първи път - той е син на бившия елитен арбитър Борислав Александров, който се изявява през последните години като методист, лектор и учител на младите рефери! Александров-старши завежда още отдел „Международни делегати и съдии“ към БФС.
25 юли 2008! Изпълкомът на Съюза се събира в Поморие /какво съвпадение!/, за да обсъди и реши кои съдии ще ръководят през новия сезон мачовете в „А“ и „Б“ група. Оказва се, че повечето от новите избраници са синове на бивши арбитри и на хора с високи постове в спорта. Като Мартин Александров, благословен тогава да свири мачове във втория ешелон. Само преди месец тази година арбитърът на „Поморие“-“Дунав“ бе поставен под номер 14 в ранглистата за... елитната дивизия! Расте! 
И още за онова поморийско съвещание - Михаил Йорданов Йорданов от Разград, син на бившия международен съдия Йордан Йорданов, също получава карт бланш да расте в реферството. Така е и с Георги Романов, наследник на легендата от „Марек“ Роман Караколев. Да не забравим и Мартин Веселинов Маргаритов, рожба на заместник-министъра на спортното министерство проф. Веселин Маргаритов. Рамо получава и Ангел Детелинов Баялцалиев, чийто баща беше преводач на италианския треньор в ЦСКА Енрико Катуци в ЦСКА. Детелин Баялцалиев е бивш страничен съдия. Веселин Йорданов Гулев пък е син на известния пловдивски рефер Йордан Гулев. Същото е и положението със Стефан Апостолов Апостолов, син на кмета на Симитли Апостол Апостолов-Поли. Наскоро фамилията Апостолови спечели чрез зетя на семейството джакпота от тотото - 7 милиона лева! 
А може би Мартин Бориславов Александров наистина е много добър съдия и въобще не стои под дебела бащина сянка! Може би! Остава да видим дали младият рефер е изучил вярно богатите професионални уроци на Александров-старши.