Задържането от русенски антимафиоти на загадъчен бус с нелегални цигари с ключ на таблото, но без шофьор и собственик e дало началото на разплитане на голяма мрежа за търговия с контрабандни цигари. След установяването на буса на бензиностанцията на „Лукойл“ край Гара Бяла са арeстувани и соченият като един от най-изявените контрабандисти Асен Поборников и икономическият полицай от София Йордан Исаев.
По случая тогава „Утро“ писа първи.
През февруари 2011 година в РПУ Бяла се получава сигнал, че на бензиностанцията на „Лукойл“ има оставен отключен микробус с ключове на таблото, който стои там цяла вечер. На място беленските полицаи установяват, че бусът е пълен със 140 контрабандни мастърбокса „Рон де лукс“ и „Рон голд“, които наподобяват на „Давидоф“. Уведомено е тогавашното Териториално звено за борба с организирана престъпност.
Антимафиотите изчакват двамата шофьори, единият-докарал буса и другият, който трябвало да го откара в София, и ги задържат.
В началото водачите мълчаха, но след проведен кръстосан разпит признаха, че пратката е внесена от Гърция и е предназначена за Варна по поръчка на Асен Поборников и дясната му ръка Йордан Исаев, спомни си вчера бивш служител на ТЗБОП-Русе.
Очаква се делото срещу Поборников и Исаев да тръгне до две седмици в специализирания съд в София, след като специализираната прокуратура е внесла обвинителен акт в последните дни на 2013 година.