Полицаи и митничари в смесени екипи вчера проверяваха на входа за Русе при хижа „Приста“ автомобили и камиони за превоз на акцизни стоки без бандерол и на живи животни. Съвместните проверки са в изпълнение на разпореждане на областния управител Стефко Бурджиев и заповед на Областната дирекция по безопасност на храните за недопускане на бруцелоза и антракс в региона. 
Униформените спираха рисковите автомобили, а граничните служители и митничарите проверяваха товарите. В същото време те следяха и за стоки с повишен фискален риск и ДДС измами.
Служители от Областната дирекция по безопасност на храните и полицаи пък проверяваха за търговци на сурово мляко, сирене и кашкавал по улиците на града. Гражданите трябва да знаят, че суровите млечни продукти са опасни за здравето и затова не трябва да ги купуват, каза директорът на ОДБХ д-р Андриан Райков. Вчера той и негови служители обикаляха по общините в региона, за да запознаят кметовете с набелязаните на съвещанието при областния управител мерки за недопускане на бруцелоза и антракс и за контрол на изкупуването на животни от джамбази.