Седмицата на българската драматургия, която обяви за февруари русенският драматичен театър, ще започне не на 18-и, а на 17-и, съобщиха вчера от ДТ „Сава Огнянов“. Началото ще бъде поставено със спектакъла „P.S. Дъщеря ти, Ана“ по пиесата на Яна Добрева, режисьор е Георги Михалков.
За тази, както и за следващите три русенски постановки - „Милионерът“ с Илка Зафирова на 18 февруари, „Хъшове“ на 19-и, и „Откога те чакам“ на Орлин Дяков на същата дата, но в камерна зала „Слави Шкаров“, с един билет от 5 лева могат да влязат двама души. Такава атрактивна оферта театърът предлага и за друг български спектакъл, който ще се играе на Голяма сцена на 24 февруари - „Службогонци“ с Николай Урумов в главната роля.
Седмицата на българската драматургия продължава с „А, майка ми в Ямбол“ по Вазовия „Двубой“ на габровския театър на 20 февруари и завършва с моноспектакъла „Тиква“ на Димитър Живков от Сатиричния театър, който ще има две представления на 21-ви: от 18 и от 20 ч. Билетите за него са по 10 лева, а за гастрола на габровския театър - от 6, 8 и 10 лева.