Старши треньорът на „Дунав 8806“ и селекционер на националния отбор Георги Божков пристигна в Русе. Въпреки многото си ангажименти той намери време да даде интервю за читателите на „Утро“.

- Г-н Божков, остава ли 1 септември като дата за първата тренировка на „Дунав 8806“?
- Не, направихме корекция. Ще стартираме на 31 август, а първата открита тренировка ще е на 4 септември от 18 часа. Предприехме тази промяна, защото към края на август отборът няма да е в пълен състав. Идеята е да се съберат всички състезателки и тогава да организираме тренировка пред феновете.
- Коя от състезателките ще закъснее?
- Американката Юрика Ша Брукс например ще пристигне в България на 2 септември. Вече сме й изпратили билет.
- Биляна Степанович?
- Тя трябва да е на линия за тренировката на 31 август.
- Следите ли как върви селекцията в конкурентните отбори?
- Разбира се. На този етап се интересувам повече от тимовете, с които ще се срещнем в евротурнирите. Виждам, че те все още не са затворили селекциите си. 
- А докъде стигнахте с попълненията в „Дунав 8806“?
- Ще подпишем договор с още една състезателка.
- Чужденка или българка?
- Чужденка! Скоро ще разкрием коя е тя.
- Какви са първите ви задачи?
- Трябва да се свърши доста рутинна организационна работа. Срещнах се и разговорях с членовете на УС, обсъждахме идеи и планове, така, както е било винаги. 
- Ще гледаме ли мачове на „Дунав 8806“ от трибуните на „Булстрад Арена“?
- Тази зала бе голяма мечта, хубаво, че вече я има. Ще кажа само, че УС на нашия клуб се срещна и разговаря с мениджърите на „Булстрад Алена“. Със сигурност ще има такива мачове, но на на този етап не мога да бъда конкретен.