Само след 4 дни като футболист на "Монако" Димитър Бербатов успя да докара нови 150 000 фенове на тима от княжеството.

Монегаските се похвалиха с 500 000 последователи във Фейсбук, а вечерта, преди Митко да подпише, те бяха 350 000. Това не остана незабелязано от администраторите на Фейсбук страницата, които веднага публикуваха снимка с надпис "Благодаря" на български.

В същото време световният шампион с Франция Кристоф Дюгари похвали Бербатов, но допълни, че той е изчерпан. "Не смятам, че Димитър може да помогне на "Монако". Той има безспорни качества, но вече е изчерпан. Това решение на ръководството на "Монако" наистина ме изненада, особено предвид философията на Клаудио Раниери", каза бившият играч на "Бордо", "Милан" и "Барса". "Той е точно обратният тип футболист на Кавани например. Бербатов работи първо за себе си и след това за останалите. Димитър има способността да събира много футболисти около него, за да може да освободи пространства за другите. Но въпросът е ще може ли да се справи с темпото", добави Дюгари.

В официалния сайт на "Монако" пък все още няма подробна визитка на българина. Нещо повече, хората от "Монако" са написали в графата "Успехи", пише, че Митко е играл през миналия сезон в германския "Айнтрахт" (Франкфурт).

Очаква се днес Бербатов да направи първа тренировка с новия си тим. Треньорът Клаудио Раниери бе пуснал отбора два дни почивка след издънката 2:2 с "Лориен" в събота. Заниманието започва в 11,30 ч българско време на базата в Ла Тюрби. Както е известно Бербатов ще може да дебютира още този уикенд, когато "Монако" приема лидера и основен конкурент на тима за титлата ПСЖ.