„Дунав“ победи лидера „Созопол“ с 2:0 в дербито на 4-ия кръг от първенството на „Б“ група и с 10 точки се настани на второ място във временното класиране. Драматичният двубой на Градския стадион се разигра пред близо 7000 зрители, заредени с приповдигнато настроение. Някои от тях признаваха чистосърдечно, че идват на мач за първи път от много, много години. Затова пък можеха да се видят цели семейства - като се почне с достопочтения дядо и се стигне до невръстното му внуче. Сред феновете, отпразнували победата, бяха кметът на Русе Пламен Стоилов, заместникът му Иван Григоров, депутатът Свилен Иванов. 
Бляскав спектакъл като класна футболна марка в безмилостната мараня не се получи, но пък напрежението и инфарктните ситуации бяха в изобилие. Битка за всяка педя терен! Войната тръгна от гостите. Решиха, че не са на стадион, а на гладиаторска битка в Колизеума. Гъвкавата им иначе и активна преса бе комбинация с брутални фаулове. Бавеха игра при всеки удобен случай, кръжаха като оси около съдията и го съветваха от един дъх разстояние. При едно от нарушенията капитанът им Иван Янчев посрещна Мирослав Будинов с умишлен ритник в гръб. Янчев се отърва с жълт картон, но веднага след почивката посече и Юлиян Ненов, след което вече нямаше място на терена. 
Пловдивският рефер Неделчо Гаджалов, подозиран предварително в дефицит на авторитет, пренастрои свирката. След като изгони грубияна, за едно полувреме след 58-та минута показа 6 жълти картона на играчи от „Дунав“! В жалка игра за компенсации „не видя“ как стената при пряк свободен удар пред вратата на „Созопол“ нахално се нареди на 5 метра, но пък отброи усърдно 9 крачки малко по-късно при същата ситуация пред другата рамка. Гаджалов бе очевиден провал!
А сега и за футбола. 0:0 през първото полувреме! Гостите без малко да реализират първи гол след грешка на Парнаров. Дунавци отвърнаха със страховит изстрел на Ненов от фаул. Вратарят Теменлиев изби по чудо снаряда, който щеше да прати топката в горния десен ъгъл. Нов шанс за „Созопол“, но Мартин Ковачев протегна крак току пред голлинията. В меле пред вратата на „Созопол“ топката падна върху волето на Атанасов, тя се отби в ръката на защитник, но Гаджалов се уплаши да даде дузпа.
62-а минута бе моментът на Светослав Читаков. Читаков се превръща в жокер, в четвърти вече пореден мач. Влиза като резерва и повежда отбора към победата. Този път тръгна отляво, финтира защитник, стреля коварно по земя, топката рикошира в десния стълб и се търкулна в мрежата - 1:0. 7000 зрители изригнаха като един!
„Созопол“ заложи в добавеното време на центрирания от всички части на терена! Пак с помощта на съдията, който си засъчинява фаул след фаул! 
Корнер! Вратарят на гостите Теменлиев тръгна да скача за гол в купа от тела. Русенската защита отби топката, Юлиян Ненов я грабна в половината на отбора си, надбяга цялата защита със спринт от над 50 метра, а пред него бе само празната врата - 2:0!
„Дунав“ не изигра най-добрия си мач от началото на първенството, но показа характер и победи заслужено. Бе видимо, че отборът е по-нервен, отколкото трябва! Бековете Атанасов и Парнаров допуснаха няколко елементарни грешки, халфовете поизгубиха в два-три кратки периода битката за центъра на терена. Пролича си и отсъствието на Николай Колев, полезен и универсален черноработник. Георги Чакъров се върна в игра след лечение на контузия, но бе очевидно, че не е готов физически. На моменти просто се мъчеше. 
Будинов понесе много тежки и коварни удари. Лекарят спринтира към терена на два пъти, за да му окаже помощ. Той издържа някак си, но не е ясно дали ще се възстанови за гостуването в Поморие. А край морето се задава пореден жесток мач, защото поморийци са на върха с 12 точки от 4 мача! 
Дунавци обаче знаят как да се справят с всяко предизвикателство и оценката на трибуните в края на мача със „Созопол“ бе повече от положителна.     
„Дунав“: Луков, Парнаров, Ковачев, Атанасов, Милчев, Димов, Лозев /Читаков-47/, Чакъров /Димитров-73/, Будинов, Раденцов /Патев-79/, Ненов. 
„Созопол“: Теменлиев, Коев, Делчев, Хашев, Янчев, Митев, Георгиев, Манев /Хаджиев-72/, Капитанов, Баев /Мустафа-60/, Радев /Мантаров-57/.