28-годишната американка Юрика Ша Брукс е поредното ново попълнение в „Дунав 8806“. Брукс, която играе на позицията гард, е завършила университет във Флорида. В родината си има мачове за „Финикс Меркюри“, след което играе за турския „Университет Чанкая“, за шведските „Солна Викингс“ и „Сален Баскет“, за полския „Шедълце“.
Връзката й с „Дунав 8806“ станала покрай русенския треньор Теодор Моллов-Тео, който работи от години в родината на съпругата си - Полша. Той е бил кърмчия и на Юрика. Тео е препоръчал Брукс на наставника в „Дунав 8806“ Георги Божков.
Моллов беше първият роден специалист, който доведе чужденци в българското първенство. В края на 70-те и началото на 80-те години в игра за мъжкия тим на „Дунав“ бяха двама поляци и двама американци. Най-добър от тях бе полякът Рихард Виечорек.   
„Монтана“ също привлече американка в състава си. След ангажирането на Шарел Алън монтанки си осигуриха услугите и на центъра Келиндра Закери. Тя е родена на 6 февруари 1988 година. Висока е 185 см и за последно е играла в „Заарлуис“ (Германия). Закери е с двойно гражданство - американско и на Тринидат и Тобаго.