„Русе - красотата на малката Виена“ е концертът, който ще доведе в Русе един от най-талантливите и атрактивни съвременни актьори - Ненчо Балабанов. Гостуването на популярния имитатор на премиера Бойко Борисов е благодарение на Мисис България Европа 2014 Пламена Червенкова. Коронованата русенка организира събитието в знак на любов към съгражданите и родния си град и с желанието да донесе усмивки на лицата им. В концерта на 3 септември в Летния театър участие ще вземат и талантливите деца от „Артистисимо“ и клуб по танци „Настроение“. Билети могат да се купят от касата на Доходното здание, пред сградата на Съдебната палата и от билетния център.
Ненчо Балабанов е на 35 години, роден е в Котел в семейството на счетоводителка и инженер. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорство за куклен театър“ в класа на Румен Рачев. През 2001 г. е поканен в Младежкия театър в София, като междувременно с колегите си прави куклени представления в Учебния куклен театър и обикалят различни фестивали по света. Освен актьорството, другата му страст е пеенето, дори е едновременно с НАТФИЗ е приет да учи и поп пеене в Нов български университет, но той избира театралната академия. Първата му сериозна изява на музикалната сцена е в ролята на Аладин в едноименния мюзикъл с участието на Поли Генова и Дони и Богомил Спиров през 2012 г. в Националния музикален театър „Стефан Македонски“. Следва главната роля в поп-операта „Рибарят и неговата душа“ по едноименната приказка на Оскар Уайлд, която имаше премиера през май тази година в София.
Благодарение на отличаващия се глас и тембър още като студент Ненчо Балабанов се занимава с дублажи в БНТ. По-късно го канят от „Александра Аудио“. Там се запознава с Десислава Софранова, която се занимава с певческата част от филмите и изпраща пробата му до Съединените щати, откъдето го одобряват за участие. Първият сериал, за който дава гласа си, е „Херкулес“ за БНТ, където озвучава Икар и изпълнява певчески части. От есента на 2009 г. е режисьор на Музикалната продукция на студио „Доли“. През 2013 г. е нает за глас на предаването „Най-хубавите години от нашия живот“ по БНТ 1.
Славата обаче го изсипва върху него като лавина през септември 2014 г., когато набира популярност, като качва в личния си профил във Фейсбук видеоклипове, в които имитира Бойко Борисов. Веднага е обявен за най-добрия имитатор на Бойко заради уникалната способност да копира досущ гласа на премиера. А „Господари на ефира“ го канят да води собствена рубрика „FACEБойко“, която има страхотен успех. Ненчо Балабанов е победителят в третия сезон на тв шоуто по Нова телевизия „Като две капки вода“. С невероятните си имитации на Енрике Иглесиас, Таркан, Деян Неделчев-Икебаната, Камелия Тодорова, Ерос Рамацоти, Прея, Меган Трейнър, Веселин Маринов, Питбул той заслужено спечели голямата награда - чисто нов автомобил. В шоуто Ненчо се запознава с гуруто на рапа Криско, който също беше сред участниците, и двамата толкова си пасват, че заедно правят песен и клип към нея.
Чаровният и талантлив актьор, който се радва на любовта на публиката, беше любезен да отговори на въпросите на „Утро“ по повод предстоящото му гостуване в Русе.


- Предстои ви среща с русенската публика на 3 септември. Откога не сте гостувал в Русе и какви са впечатленията ви от града и местните хора?
- Бил съм в Русе само на екскурзии като дете. Не съм идвал от мнооооого отдавна и с нетърпение чакам да се срещна с русенската публика. 

- С какво ще зарадвате русенци? Каква програма сте подготвили за изявата си пред тях? Ще ви видят ли в образа на ФейсБойко и ще чуят ли ваши изпълнения?
- Ще се посмеем заедно и ще им изпея най-любимите ми песни от моите изпълнения в „Като две капки вода“ и други любими песни. 

- След като популярността ви нарасна лавинообразно и станахте известен с многото си превъплъщения, как се обръщат хората към вас? Случвало ли се е например да ви наричат Бойко или с името на някоя личност, която сте имитирали?
- Понякога се шегуват и се обръщат към мен с г-н Премиер /усмихва се/. Но като цяло името ми вече е познато на хората в България и спечелих любовта на публиката, което ме прави много щастлив. 

- Ако се срещнете или имате възможност да разговаряте с премиера Бойко Борисов, какво бихте го попитали първо?
- Не съм мислил. Може би бих го поздравил по „неговия“ начин /усмихва се/.

- Всички зрители виждат приликите ви с премиера Борисов - и визуалната с малко гримьорска помощ, и в жестовете, и в гласа. А какви разлики между вас двамата откривате?
- Ами не съм го чувал как пее. Може би там ще открием разлики /усмихва се/.

- Безспорно сте най-успешния имитатор на министър-председателя, но всъщност интересувате ли се от политика и следите ли политическите новини?
- Следя ги, разбира се, но не прекалявам. Все пак съм артист и имам доста работа в моята област. 

- Вие станахте изключително известен на една осъзната възраст, за разлика от повечето популярни личности, които трупат слава, още преди да са навършили 20 години. Трудно ли приехте тази застигнала ви известност, след като вече сте били изградена личност с немалко житейски път?
- Напротив. Според мен всичко се случи точно навреме. Сега по-лесно мога да стъпвам здраво на земята и много по-мъдро и разумно да разполагам с популярността. 

- А има ли у вас доза горчилка, че въпреки трупания с години актьорски опит звездата ви изгря на по-късен етап, и то съвсем случайно с клипче, публикувано във Фейсбук?
- В никакъв случай. При всеки нашумял артист се случва по различен начин и не е толкова важно как, а какво ще представиш на хората след този момент. 

- На кой от всичките си таланти мислите да наблегнете в бъдеще? Все пак сте се доказал като професионалист и в актьорската, и в музикалната, та дори и в развлекателната сфера.
- Ще опитвам да се занимавам с всички любими неща, както и досега. И с пеене, и с актьорство, пък и с телевизия и кино. Живот и здраве. 

- В този ред на мисли, да очаква ли публиката продължение на рубриката ФейсБойко в „Господари на ефира“? А ново музикално парче с Криско или с някой друг изпълнител? 
- Разбира се, че рубриката продължава наесен. Както и новото ми солово парче, на което трябва да заснема клип до края на август. Мисля, че се получи много приятно и танцувално. Но не мога да ви издам повече. Ще се чуе и види за него в началото на септември.